İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı -

1.   İdari ve Mali İşler Daire Başkanlığı
  2. Sıkça Sorulan Sorular

Kredi kartı ile uzaktan ödeme yapabilir miyim?

Peşinatınızı kredi kartı tek çekim olarak ödedikten sonra BONUS, CARD FİNANS ve WORLD özellikli limiti olan kredi kartınız ile maksimum 9 taksit şeklinde işlem yapabilirsiniz. Kartın limitinin taksitlendirilecek tutar kadar olması gerekir.

Üniversite hesap bilgilerine nasıl ulaşabilirim?

Ödeme yapılacak hesap bilgileri için " Ücretlendirme ve Burslar" sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Okul ücretini nasıl ödeyebilirim?

Eğitim ücreti, peşin, kredi kartı veya kurumun belirleyeceği taksit seçenekleri ile vadeli şekilde ödenebilir. Taksit yapılandırmalarını yapma yetkisi kurumumuz Finans birimindedir.

Kayıt yenileme ne zaman yapılıyor?

Kayıt yenileme işlemi, erken kayıt yenileme avantajları ile birlikte Mayıs ayında başlar, Ağustos sonuna kadar devam eder. Her öğrencinin her yıl mali kaydını yenilemesi gereklidir. İlan edilen son tarihten sonra kayıt yenileme yapılamamaktadır.

Yatay geçiş yaparsam veya kayıt sildirirsem ödediğim ücreti geri alabilir miyim?

Kayıt yenilemelerde ve yeni kayıtlarda: yıllık eğitim ücretinin tamamının ödenmesi veya peşinat kısmının ödenerek kalan kısmın taksitlendirilmesi esastır. Kayıt tamamlandıktan sonra kayıt sildirme durumunda yıllık ücretin % 25’i, kayıt dondurma durumunda ise % 20’si kesilerek geri kalan ücret var ise öğrencinin hesabına iade edilir. Yatay geçiş durumunda sadece öğrencinin okuduğu dönemin ödenmesi gerekir. Kalan kısım kesintisiz şekilde öğrenciye iade edilir.

Fiyat artışları neye göre hesaplanır?

Üniversitemizde eğitim ücretleri, günün koşullarına ve maliyetlere göre belirlenir. Her yıl, mütevelli heyetin belirlediği oranda fiyat artışı yapılmaktadır.

Obis sistemim ne zaman açılır?

Ödeme veya mali kayıt sorunu ortadan kalktığı anda sistem otomatik olarak yeniden açılır. Gün için hesaplara yapılan ödemeler, takip eden gün içinde muhasebe sistemine işlenir. Muhasebe sistemine işlenmeden sistem açılmaz.

Obis sistemine neden giremiyorum?

Üniversitemizde, mali işler sistemi ile Obis sistemi birlikte çalışmaktadır. Öğrencinin 2 adet vadesi geçen borcu varsa ve/veya ilgili döneme ait mali kaydını yaptırmadıysa, Obis sistemi kapanır.

İlan edilen eğitim ücretlerine KDV dahil midir?

Üniversitemizce ilan edilen fiyatlara KDV dahildir. Güncel KDV oranı %10'dur.